PLEASE NOTE: JAVASCRIPT IS DISABLED ON YOUR BROWSER. For the best user experience, please enable javascript on your browser now.
Doeltaal: Engels als de Internationale Luchtvaartstaal (International Aviation Language)
 • Voorbereiding van de "Engels Language Program Certificate" (ELP)
 • Individuele training gericht op professionele taalbehoeften: vliegtuig- en helikopterpiloten, luchtverkeersleiders, cabinepersoneel, grondpersoneel (security officer, begeleider, ramp agent, technieker, enz.)
 • De inhoud werd geselecteerd door professionals.
 • Het blended programma gebeurt zowel online als face to face (zie hieronder).

 • Dit is een "Blended" programma (gemengd) die de voordelen van twee complementaire benaderingen combineert: technologie en menselijkheid.
 • Technisch: de SpeedLingua software wijzigt uw stem in real time. Deze verandering opent je oren voor nieuwe klanken en verbetert jouw uitspraak en spreekvaardigheid, dankzij de plasticiteit van het brein dat misleid wordt (onmiddellijke terugkeer van gewijzigde stem in de koptelefoon). Geen mens kan je hersenen zo misleiden. Tien tot twintig uur werk online is noodzakelijk om het oor te openen (zoals van een kind).
 • De menselijke kant: face to face of via webcam: de coach zal je spontaneïteit bevorderen. Hij helpt om de taal te structureren, werkt de online contents uit, brengt je in reële situaties (er  bestaat niets beter dan rollenspellen). De diversiteit, zijn aanpassingsvermogen, zijn persoonlijk advies maakt de coach een leider van jouw snelle vooruitgang in het Engels.
 • In totaal tot 2x sneller dan een conventionele training (in een face-to-face cursus bijvoorbeeld). Deze taalcursus heeft het beste rendement op investering.

Volgens de criteria van de ICAO - de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie, moeten de bevoegde luidsprekers in staat zijn om:

 1. effectief te communiceren in telefonie en radio en face-to-face;
 2. te communiceren over gemeenschappelijke, concrete en werkgerelateerde, onderwerpen met precisie en duidelijkheid;
 3. gebruik te maken van communicatietechnieken om boodschappen uit te wisselen, misverstanden te herkennen en op te lossen (informatie controleren, bevestigen of verduidelijken) in een algemene of professionele context;
 4. de taalproblemen bij complicaties of onverwachte gebeurtenissen relatief gemakkelijk te beheren, in het kader van een gewone werksituatie of een familiaire communicatieve taak;
 5. een begrijpelijke taal en uitspraak voor de luchtvaartgemeenschap te gebruiken.

ICAO gewaardeerde taalvaardigheden in het Engels op een schaal van 6 niveaus, niveau  6 (het hoogste) tot 1 (het laagste):

Niveau 6: Expert
Niveau 5: Extended
Niveau 4: Operational
Niveau 3: Pre-operational
Niveau 2: Elementary
Niveau 1: Pre-elementary